VOORWOORD

Modulair bouwen

Willem Dammers

TRILUX

Beste lezer,

Met de huidige stijging van energieprijzen en onzekerheid in de wereldeconomie, groeit het besef dat het écht anders moet. En dat het momenteel ook al anders gaat, kunnen we ook niet ontkennen. Er zijn legio initiatieven. Juist deze initiatieven zetten wij graag in de spotlight. We hebben weer een mooie innovatieve editie voor u klaar staan.

Zo is daar bijvoorbeeld de trend van modulair bouwen, geen lange termijn maar tijdelijke huisvesting. Een perfecte uitkomst omdat we inmiddels niet meer weten hoe gebieden over enkele jaren gebruikt worden óf waar op dat moment behoefte aan is. Urban Beta is een bedrijf dat inclusieve, innovatieve en modulaire ruimten realiseert. Wij spraken met Marvin Bratke, de architect van het initiatief.

In de spotlight van deze editie aandacht voor ontwerpen van gebouwen waarin zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met daglicht. Architect Peter Elemans (de Witte Oss) heeft hiervoor tijdens zijn werk altijd extra aandacht. Geen zeeën van licht, maar de juiste balans tussen licht en donker.

Door gebruik te maken van veel glas én daglichttoetreding ontstaat een open en prettige werkomgeving. Foto: De Witte Oss.

Elektrificatie van een traditionele markt Het is belangrijk dat we van fossiele brandstoffen naar alternatieve brandstoffen wisselen. Elektrisch is daarvoor een mooie aanjager. We zien het inmiddels bij auto’s en het verwarmen met (hybride)warmtepompen. Anna van Nunen (Greener Power Solutions) vecht met de traditionele leveranciers van tijdelijke energievoorziening die voornamelijk nog op diesel aggregaten werken met haar schone mobiele batterijstroom oplossingen.

In het lookbook speciale aandacht voor dit prachtige project in Ottawa. Hier geen standaard oplossingen, maar maatwerk geleverd door de TRILUX Architectural afdeling. Van idee, naar tekentafel naar ontwerp en realisatie. Een geweldig project waar wij met recht trots op zijn. En het leuke? We spraken voor ons spotlight artikel met lichtontwerpers Jean Sundin en Enrique Peiniger van het lichtontwerpbureau voor dit project: OVI New York.

Veel lees- en luisterplezier! Willem Dammers Managing Director TRILUX Benelux

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight