LOOKBOOK

UP! Berlin

Wat te doen met een verouderd warenhuis op een aantrekkelijke locatie in Berlijn? Juist: Verander het in een state-of-the-art kantoorlocatie. Dat is wat er is gebeurd met het voormalige warenhuis: De complete architectonische verbouwing resulteerde in het kantoorcomplex Up! - één van de meest aantrekkelijke en duurzame kantoorgebouwen in Berlijn. De ontwikkelaar van het pand is Signa Real Estate, de hoofdhuurder is Zalando.

Het gebouw in de directe nabijheid van de East Side Gallery en de Zalando Campus in Berlijn heeft een ongewoon verleden - het enorme kubusvormige bouwwerk werd in 1979 geopend als filiaal van de DDR-warenhuisketen Centrum en werd na de val van de Muur eerst door Hertie en vervolgens door Galeria Kaufhof overgenomen.

Het gebouw is nu volledig "opnieuw uitgevonden" en perfect aangepast aan de behoeften van een nieuwe werkwereld door de reconstructie volgens de plannen van Gewers Pudewill en Jasper Architects. Architect: Gewers Pudewill en Jasper Architecten Lichtontwerp: Licht Kunst Licht AG

De belangrijkste taak wordt vervuld door de E-line Next LED continulijn in zwart, met zijn lijnenspel en industriële look.

...

Verlichting nodig?

Deze lichtplannen zijn ontwikkeld in samenwerking met TRILUX.

Onze lichtexperts helpen je graag met verlichten; van tekentafel tot realisatie.

Bel ons op + 033 455 77 10 of mail Johan van Zeist.

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight