LOOKBOOK

Strabrecht College

Energieneutraal bouwen in het bos

Leerlingen van het Strabrecht college krijgen wel op een hele bijzondere locatie les. De school ligt niet ver van de Strabrechtse heide en is omringd door bomen. Dáár moest natuurlijk mee uitgepakt worden. Via grote ramen, die op sommige plekken van vloer tot plafond lopen, kijk je uit op een schilderachtig groen bos.

Energieneutrale bouw stond centraal bij de bouw van de school, waarin groen, licht en klimaat vrij baan krijgen. Patio’s zorgen voor een grote hoeveelheid natuurlijk licht binnen in het gebouw. De buitengevel is bekleed met duurzaam hout, en ook binnen zijn voor de akoestiek wanden afgewerkt met hergebruikt hout. De aula met houten trap is het middelpunt, daaromheen zijn de praktijklokalen te vinden.

Om voor de hoge, open ruimte de juiste verlichting te vinden is gekeken naar hoeveel daglicht er binnen komt, naar de vormen van het gebouw en de toegepaste materialen. Rechthoekige FINEA pendelarmaturen met doorlopende lichtlijn versterken het architectonisch ontwerp én zorgen voor voldoende verlichting. Prettig leren en werken wordt ondersteund met hoogwaardige ledverlichting dat de klaslokalen en werkplekken verblindingsvrij verlicht.

Architect: Atelier PRO Lichtontwerp: TRILUX

Rechthoekige FINEA pendelarmaturen met ronde afwerking versterken het architectonisch ontwerp én zorgen voor voldoende verlichting.

Blik op één van de patio's

Verlichting nodig?

Deze lichtplannen zijn ontwikkeld in samenwerking met TRILUX.

Onze lichtexperts helpen je graag met verlichten; van tekentafel tot realisatie.

Bel ons op + 033 455 77 10 of mail Johan van Zeist.

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight