LOOKBOOK

LC Packaging

BREEAM outstanding en stijlvol distributiecentrum

Voor haar 95e jubileum wilde LC Packaging een hoofdkantoor en magazijn realiseren dat qua design, beleving en duurzaamheid volledig met de tijd mee zou gaan. En dat lukte de vijfde generatie van het familiebedrijf in verpakkingsmaterialen meer dan goed. Het pand in Waddinxveen werd in 2020 gerealiseerd en kreeg meteen een BREEAM outstanding score.

Om deze allerhoogste duurzaamheidsscore te behalen moest al vanaf het ontwerp rekening gehouden worden met alle facetten van duurzaam bouwen. CO2 uitstoot en het energie- en waterverbruik werd drastisch teruggebracht en zowel binnen als buiten is gebruik gemaakt van duurzame materialen in het ontwerp.

"
De stalen ronde trap valt door het natuurlijke licht meteen in het oog

Een fijne werkplek voor de medewerkers stond in het ontwerp van Quadrant4 voorop. Vanuit het kantoor kijk je via grote glaswanden uit over de groene waterkant. Meteen in het oog springt de stalen ronde trap, die baadt in het natuurlijke licht dat via een glazen dome van boven naar binnen valt.

Natuurlijke elementen zijn binnen volop aanwezig met houten accenten en groene planten in de aankleding. Voor de medewerkers is een fitnessruimte ingericht. Natuurlijk lichtinval is volop aanwezig via de grote glaswanden en wordt bijgemengd met hoogwaardige duurzame kunstverlichting voor optimaal werkcomfort.

Indirecte verlichting valt via gependelde led armaturen op de werkplekken. Deze vorm van verlichten zorgt voor een aangename en ruimtelijk gevoel. De stijlvol uitgestrekte lichtstrepen zorgen voor het basislicht, afgewisseld met led spots voor accenten. In de daglichtkoepels is koofverlichting aangebracht, waardoor het effect van de koepel wordt versterkt in het ontwerp.

Duurzame verlichting nodig?

Lees onze nieuw gelanceerde Guide to BREEAM

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight