VOORWOORD

Licht in donkere dagen

'Light A Wish' - OGE Group @Amsterdam Light Festival

Willem Dammers

TRILUX

Beste lezer, We’re back in business! Voor je zie je een kersverse editie van Get Inspired By Light magazine. Na een korte radiostilte zijn we weer met volle energie begonnen aan GIBL. En ook in 2021 kun je weer volop licht inspiratie verwachten van ons.

Want met de herfst- en winterdagen voor ons wordt maar weer extra duidelijk hoe belangrijk licht is. Zonlicht van buiten is het allerbelangrijkste licht voor de mens, maar in de donkere dagen zijn zonnestralen tot het minimum beperkt. En om toch overdag genoeg licht te krijgen zullen we dat met kunstlicht moeten compenseren.

Hoe belangrijk verlichting is om goed te kunnen functioneren lees je in het interview met lichtexpert Toine Schoutens. Als psychiatrisch verpleegkundige zag hij hoe je welzijn samenhing met een gezonde dosis licht overdag. Inmiddels loopt hij al dertig jaar voorop in de lichttherapie.

Wolfram Putz: ‘het draait niet om het armatuur, maar om het licht en de ruimte’

Hoe kijkt een designer eigenlijk naar licht? Dat lees je in het verhaal van Wolfram Putz (designbureau GRAFT). Hij geeft een blik achter de schermen. Hoe je van de eerste wilde ideeën tot een strak ontworpen en vooruitstrevend eindproduct komt.

Lookbook: Maastricht Aachen Airport

In de Lookbook verhalen krijg je een kijkje in wat verlichting binnen kan doen. Hoe verlichting zowel esthetisch kan bijdragen, maar ook functioneel. Bijvoorbeeld bij Maastricht Aachen Airport, waar verlichting in de ontvangsthal met gependelde armaturen voor een huiskamersfeer zorgt en even verderop de bewegwijzering ondersteunt en ervoor zorgt dat mensen goed en prettig kunnen in- en uitchecken.

Wil je met eigen ogen zien wat licht kan doen? Dan ben je van harte welkom in onze Light Campus in Amersfoort.

Veel leesplezier! Willem Dammers Managing Director TRILUX Benelux

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight