VOORWOORD

De circulaire bouwsector

Willem Dammers

TRILUX

Beste lezer,

Het IPCC rapport benadrukte maar weer dat we écht anders met de aarde en haar grondstoffen om moeten gaan. TRILUX heeft als familiebedrijf een sterke drang om de aarde zo goed mogelijk achter te laten voor de volgende generaties. We moeten gaan nadenken over ons grondstoffen- en energiegebruik. Deze editie staat daarom bomvol pioniers die hun ideeën in de praktijk brengen.

In de Spotlight onder andere Nicole Bakker (Circular Engine), die als bouwkundige en biotechnicus met een praktische blik kijkt naar duurzaamheid, circulariteit en aantoonbaar impact maken. Ook in de bouwsector. De duurzame transitie kan volgens haar sneller en beter.

Andere eigendomsmodellen

Om zuiniger om te gaan met onze grondstoffen en er in de toekomst beschikking over te houden is het belangrijk dat eigendomsmodellen verschuiven. Denk aan circulaire proposities waarbij de producent eigenaar blijft van het product. Bert van Son (MUD Jeans) introduceerde Lease a Jeans in de kledingindustrie. En ook in de verlichtingssector is licht als dienst de toekomst, denken wij.

Kunnen we duurzamer bouwen? Jan Willem van de Groep is ervan overtuigd dat je een heel huis van biobased materialen kan bouwen. En architect Michael Bol (Buro Kade) vraagt zich af waarom we niet vaker ons gezonde boerenverstand gebruiken.

In de Lookbooks vind je onder andere het Strabrecht College. Een middelbare school middenin het bos, waarin energieneutraal bouwen centraal stond en groen, licht en klimaat vrij baan kregen.

Wil je met eigen ogen zien wat licht kan doen? Dan ben je van harte welkom in onze Light Campus in Amersfoort.

Veel lees- en luisterplezier! Willem Dammers Managing Director TRILUX Benelux

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight