LOOKBOOK

Elba hallen

Van industriehal naar modern kantoor

De Elba-hallen in het Duitse Wuppertal stonden jarenlang leeg, nadat het gelijknamige bedrijf voor kantoormiddelen vertrok. Nu is het 19e eeuwse industriegebouw een bruisende, moderne werkplek geworden mét behoud van de karakteristieke uitstraling.

Industriële gebouwen worden steeds vaker omgebouwd naar kantoorplekken. Maar hoe zorg je ervoor dat je in deze grote ruimtes alle vereisten realiseert die horen bij gezond en prettig werken? In de Elba-hallen is ervoor gekozen om het So-Tube ledarmatuur veelvuldig in te zetten. Het rechtlijnige en minimalistische design sluit naadloos aan bij de industriële look van het gebouw, terwijl het armatuur ook hoogwaardige en energiezuinige ledverlichting verspreidt.

De So-Tube kan op verschillende manieren gemonteerd worden, waardoor er gespeeld kan worden in de vormgeving. In de Elba-hallen zijn de armaturen bijvoorbeeld kruislings in één lange strook opgehangen aan de hoge plafonds in de kantoortuinen en in de aparte vergaderruimtes.

Architect: Antonio Quintiliani Ontwikkelaar: Firmengruppe Küpper Lichtontwerp: Rhein Licht Beratende Lichtplaner Armaturen: TRILUX

De So-Tube kan op verschillende manieren gemonteerd worden, waardoor er gespeeld kan worden in de vormgeving

Verlichting nodig?

Deze lichtplannen zijn ontwikkeld in samenwerking met TRILUX.

Onze lichtexperts helpen je graag met verlichten; van tekentafel tot realisatie.

Bel ons op + 033 455 77 10 of mail Johan van Zeist.

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight