LOOKBOOK

Distributie-centrum ‘The Tube’

The Tube is naast blikvanger ook groen en gezond

Dit is het meest duurzame distributiecentrum van Europa

Dat een logistiek gebouw een echte eyecatcher kan zijn is al bijzonder. Maar het distributiecentrum van Rhenus logistics, een ovalen gebouw langs de A58 met de passende bijnaam ‘the Tube’, is niet alleen opvallend qua design.

Dit is namelijk het meest duurzame distributiecentrum van Europa. Duurzaam hout bekleedt de ovalen wanden aan de binnenkant terwijl kwalitatief hoogwaardige LED-verlichting en extra isolatie van glas en daken zorgen voor een enorme energiebesparing. Het leverde een BREEAM Outstanding certificaat op met een score van 99.48%.

De verlichting binnen wordt bestuurd door een lichtmanagementsysteem, waardoor er alleen licht brandt bij aanwezigheid van mensen en te weinig zonlicht.

Er is aandacht besteed aan optimale lichtsterkte en lichttemperatuur in de logistieke hallen en kantoren. Het welzijn en comfort van de medewerkers staat hierin voorop.

De ronde vormen van het gebouw komen terug in wanden, meubilair en verlichtingsarmaturen. In de entreehal siert een negen meter hoge stalen wenteltrap de ruimte. In de leuningen van de antracietkleurige wenteltrap zijn LED-verlichting en handgrepen weggewerkt.

Architect: Heembouw Ontwikkelaar: DOKVAST Lichtontwerp: TRILUX

Verlichting nodig?

Deze lichtplannen zijn ontwikkeld in samenwerking met TRILUX.

Onze lichtexperts helpen je graag met verlichten; van tekentafel tot realisatie.

Bel ons op + 033 455 77 10 of mail Johan van Zeist.

Deel dit artikel

#gibl #getinspiredbylight